BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Descopera frumusetile RomanieiPlaje

Descoperă frumuseţile României

Plaje


  • Plajele de pe litoralul românesc al Marii Negre atrag an de an în sezonul estival turiști sosiți din toate colțurile țării și din străinătate. Pe întreaga suprafață de 245 de km, litoralul este împânzit de stațiuni precum Mamaia, Costinești, Eforie Nord, Vama Veche sau Neptun dar și de plaje virgine și plaje pe Dunăre, plajele sunt cea mai exploatată atracție din punct de vedere turistic de pe teritoriul României.


    Plaja Costinesti

    Plajă Costineşti are o lungime în jur de 1 km, fiind mai lată în zona Obeliscului şi îngustându-se spre epavă E. Evangelia, simbolul Staţiunii Costineşti. Plajă este orientată spre est şi este ideală pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive şi yoga. Aceasta plajă este foarte îndrăgită de către cei tineri, fiind principala lor destinaţie estivală în timpul verii de pe întreg Litoralul Românesc.
    Plaja Costinesti Plaja Costinesti Plaja Costinesti Plaja Costinesti
    Plajă Costineşti se bucura de un nisip fin şi este în permanenţă întreţinută de către autorităţi. Mare parte din plaja este liberă pentru turiştii care stau la plajă pe cearceaf, dar sunt şi zone de şezlonguri cu umbreluţe pentru cei mai pretenţioşi. În zona Obeliscului se pot practica sporturi pe nisip, fotbal şi volei.

    În perioada de vară, precipitaţiile sunt reduse, temperatura medie în lunile iulie – august ajungând la circa 30 – 35 grade C. Apa mării înregistrează de asemenea temperaturi ridicate în această perioadă (22 – 25 grade C). În timpul iernii în staţiune, temperatura medie scade la -1, -2 grade.

    O alternativă pentru perioadele când marea este neprimitoare, este Lacul Costineşti, cu o suprafaţă de 7 hectare, care va da posibilitatea să faceţi o plimbare cu barcă sau numeroasele terenuri sportive din staţiune, dar în special terase, restaurante, baruri, cluburi şi discoteci în aer liber. Toate aceste atracţii, dau plajei un caracter tineresc, plin de viaţă, iar Teatrul de Vară Costineşti găzduieşte zilnic spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestări cultural – artistice.

    Cazarea în Staţiunea Costineşti este destul de variată, de la particularii care te aşteaptă din gară până în centru să te cazeze într-o cameră din casa lor până la cochete pensiuni şi hoteluri, modeste sau de lux, totul ţine de bugetul fiecăruia. În Costineşti se poate sta şi cu cortul pe plajă sau în curtea unui localnic.


    Plaja Vama Veche


    Vama Veche are o plajă foarte bună cu lăţimi care depăşesc 200m pe alocuri şi că şi la Costineşti există un reper vizual care dă o notă originală orizontului nautic reprezentat de o veche epava aflată la câteva sute de metri de mal.
    Plaja Vama Veche Plaja Vama Veche Plaja Vama Veche Plaja Vama Veche
    Trebuie menţionat că pentru copiii mici plajă nu e recomandată deoarece nivelul apei creşte foarte rapid lângă mal şi deasemenea turiştii tradiţionali de la Vamă Veche unde se practică lejer topless şi nudism nu sunt cel mai potrivit model pentru copii mici. În Vamă Veche distracţia îşi are locaţia exact în inima plajei, în compania unui salbe de terase unde se poate bea o bere rece sub o umbrelă la adăpost de căldură de afară, ziua, şi unde seara nebunia e în toi sub semnul muzicii de calitate. Concertele din Vama Veche sunt de asemenea un motiv de distracţie şi bucurie pentru cei care iubesc acest loc.


    Plaja Mamaia


    Plajă din Mamaia de aproape 8 km lungime şi 100 - 200m lăţime este cea mai mare de pe litoralul românesc şi una din cele mai mari din Europa. Are nisip fin, numeroase amenajări şi cea mai mare parte este concesionata hotelurilor sau întreprinzătorilor privaţi.
    Plaja Mamaia Plaja Mamaia Plaja Mamaia Plaja Mamaia

    Intrarea în apă este de regulă lina şi fără pietre sau scoici. Plajă Mamaia prezintă următoarele diferenţieri de-a lungul ei: plajă din partea de sud la intrarea în Constantă este mai îngustă şi mai pietroasă, cea din centru este lată, aglomerată şi este zona unde se organizează cele mai multe evenimente pe plajă. Plajă din partea de nord este cea mai bine amenajata şi are nisipul cel mai bun. În sezonul cald temperatura la suprafaţa plajei urca până la 45C, însă brizele marine, bogate în aerosoli atenuează arşiţa zilelor toride. Peste tot plajele sunt orientate spre răsărit, pe care o mulţime de romantici se înşiră în zori să-l privească.


    Plaja Eforie Nord


    Plajă din Eforie Nord are o lungime de 3-4 km şi o lăţime de 20-100 metri. În partea de nord plajă este mai îngustă şi este străjuită de o faleză înaltă, cunoscută ca loc de promenadă. Aici accesul pe plajă se face pe scări. Plajă este excelentă pentru copii (o trecere lentă în apă) şi are foarte multe spectacole şi magazine pentru copii.
    Plaja Eforie Nord Plaja Eforie Nord Plaja Eforie Nord Plaja Eforie Nord
    Faleza comunica cu plaja prin scări din piatră, pe alocuri atingând înălţimea de 25 metri şi oferă turiştilor o privelişte spectaculoasă spre mare. În partea de sud plajă este mai lată şi accesul se face direct. Pe toată întinderea plajei intrarea în apă este lina. Nisipul are o granulaţie mai mare decât cel din Mamaia şi Constantă. În unele locuri plajă este amenajata cu şezlonguri şi umbreluţe. Există teatru şi cinematograf în aer liber, piscine, ştrand, terenuri de sport, popas turistic. Eforie Nord are un farmec aparte, în primul rând datorită aerului de prospeţime pe care îl degaja marele parc natural în mijlocul căruia este situată. Faleza este spectaculoasă, atingând pe alocuri înălţimea de 25m şi comunicând cu plaja prin scări monumentale de piatră.

    Plaja Cap Aurora


    Staţiunea Cap Aurora are un farmec deosebit în cadrul staţiunilor litoralului românesc. Cap Aurora are o poziţie particulară care îi conferă un farmec unic pe litoralul românesc. Este situată pe o peninsulă cu aspect de promontoriu care iese în mare spectaculos în contrast cu nota dominantă a litoralului nostru de întindere netedă fără golfuri şi peninsule. Această mică peninsula prezintă o faleză fragmentată în numeroase golfuleţe mici, mărginite de diguri de protecţie, construite de pe vremea când s-au făcut şi hotelurile. Cap Aurora se întinde între Jupiter (1 km )şi Venus (1 km) la circa 5km de Mangalia.
    Plaja Cap Aurora Plaja Cap Aurora Plaja Cap Aurora Plaja Cap Aurora
    Cap Aurora a fost inaugurata în 1973, fiind ultima staţiune construită şi deci cea mai tânără dintre ele, aflată pe o fâşie de teren de circa 250 m lăţime, pe o lungime de aproximativ 1 km. Este delimitată de Jupiter la nord şi de Venus la sud, fără a exista o delimitare de natură geografică între ele. Plajă din Cap Aurora are un uşor aspect fragmentat datorită golfuleţelor numeroase, vegetaţiei cât şi de vecinătatea foarte apropiată a hotelurilor. Turiştii cazaţi aici coboară de pe hotel direct pe plajă. Aceste aspecte cât şi arhitectura unică pe litoralul românesc a hotelurilor de aici au făcut ca această micuţă staţiune să fie asaltata mulţi ani la rând de turişti romani dar şi de foarte mulţi turişti străini. Din păcate, în ultimii ani, eroziunea plajei a făcut ca în acest moment plajă să fie îngustă şi cu intrarea în apă uşor pietroasă, inconveniente care au scăzut popularitatea zonei în ultimele sezoane estivale.
    În Cap Aurora spaţiile de cazare sunt constituite exclusiv din hoteluri şi un camping. În Cap Aurora există 10 hoteluri (8 de 2 stele şi 2 de trei stele) toate mai puţin unul având denumiri de pietre preţioase. Nu există vile sau cazări particulare.
    Hoteluri şi vile 3 stele: Hotel Opal***, Hotel California***.
    Hoteluri şi vile 2 stele: Hotel Cristal**, Hotel Agăţ**, Hotel Diamant**, Hotel Onix**, Hotel Rubin**, Hotel Safir**, Hotel Coral**, Hotel Topaz**.

    Plaja Jupiter


    Jupiter are un farmec deosebit în cadrul staţiunilor litoralului românesc. Este o staţiune mică dar simpatică cu hoteluri renovate şi câteva din ele cu poziţii foarte spectaculoase pe faleză. Micuţă şi cocheta, staţiunea Jupiter se întinde între Neptun(1 km ) şi Venus(2 km) la circa 5km de Mangalia. În partea din nord se învecinează cu Neptun iar în partea din sud, situată pe peninsula cu acelaşi nume, Cap Aurora. Plajă din Jupiter comunica cu cea de la Neptun aflându-se în continuarea acesteia. Are o lungime de câteva sute de metri şi are un aspect asemănător cu cea din Neptun fiind lată şi cu nisipul fin.
    Plaja Jupiter Plaja Jupiter Plaja Jupiter Plaja Jupiter
    Situată într-un cadru natural pitoresc, reprezentat de o faleză întinsă, un lac în centru (Tismana) şi o pădure de mesteceni (Comorova), staţiunea Jupiter este recunoscută ca fiind o oază de vegetaţie sub soarele torid al verii, prin parcurile şi vegetaţia luxurianta ce înconjoară hotelurile sale. Plajă de 1 km se remarcă prin bogăţia şi fineţea nisipului, fiind fragmentata de numeroase golfuleţe care dau un aspect dantelat acestei porţiuni de litoral. Staţiunea dispune de numeroase hoteluri, restaurante, baruri de zi şi de noapte, camping, terenuri de sport, bowling etc. În lunile de vară cerul este mai mult senin, soarele strălucind 10-12 ore/zi. Factorii naturali de cura sunt apa Mării Negre, clorurata, sulfatata, sodica, magneziana şi climatul maritim, bogat în aerosoli salini şi radiaţia solară. Staţiunea este indicată atât pentru odihnă şi cura heliomarina, cât şi pentru tratament curativ (hipotiroidism, limfatism, anemii secundare, stări de debilitate, decalcifieri, unele dermatoze etc.). De asemenea, se pot practica sporturi nautice, excursii interne şi externe, etc. Concepţia arhitecturală este îndrăzneaţă, originală şi rafinată, hotelurile cu nume de pietre preţioase fiind construite pe faleză cu o înălţime de până la 20 de metri, cu descreşteri volumetrice până la nivelul plajei, astfel încât toate hotelurile se oferă privirii sub forma unor amfiteatre. Jupiter dispune de hoteluri de mare capacitate, majoritatea de trei stele, amplasate perpendicular pe linia ţărmului. Pe lângă acestea, există câteva vile noi, înconjurate de multă verdeaţă. Campingul oferă o alternativă de cazare la tarife mai scăzute.
    Aceste vile sunt recent construite şi reamenajate după privatizarea acestor spaţii de cazare şi constituie o bună alternativă de cazare datorită confortului oferit, tarifelor mai mici şi nu în ultimul rând datorită poziţiei în Satul de Vacanţă Zodiac, amplasament situat într-o zonă liniştită şi înconjurat de verdeaţă care permit turiştilor cazaţii aici să beneficieze de posibilitatea unor picnicuri în fata vilelor şi să se relaxeze. Hotelurile din Jupiter au fost recent supuse unui proces amplu de renovare şi îmbunătăţire şi sunt o variantă foarte bună de cazare.
    Hoteluri şi vile 3 stele: Hotel Delta***, Hotel Meteor***, Hotel Majestic Jupiter***, Hotel Tismana***, Hotel California***, Hotel Rio***, Vila Liliacul***, Vila Miruna Valentin***, Hotel Mimoza***, Hotel Nalbă***, Hotel Iris***.
    Hoteluri şi vile 2 stele: Hotel Camelia**, Hotel Cristal**, Hotel Capitol**, Hotel Scoica**, Hotel Cometa**, Hotel Olimpic**, Hotel Atlas**, Hotel Delta**, Vila Wolf**, Hotel Vila Andi**, Hotel Trandafirul*, Hotel Violetă*.

    Plaja Saturn


    Plajă Saturn este formată de fapt din două părţi: "Plajă Diana" şi "Plaja Adras", amândouă curate, cu nisipul fin şi numai bune de folosit. Este de fapt cea mai largă plajă de pe litoralul românesc.
    Plaja Saturn Plaja Saturn Plaja Saturn Plaja Saturn
    Poziţionarea avantajoasă a Plajei Saturn permite efectuarea de excursii pentru vizitarea obiectivelor turistice din oraşul Mangalia. Plajă se întinde între Mangalia şi Venus. În sud este fragmentata de numeroase golfuleţe create artificial din stabilopozi, cu acces în mare relativ lejer, şi cu lăţimi ale plajei mai mici. Partea nordică este mai lată decât cea sudică (100-150 m) şi se întinde până la Venus, fiind într-o stare foarte bună mai ales în partea dintre Saturn şi Venus acolo unde atinge, pe o porţiune de 2km lungime, lăţimi de 200m. În zona aceasta a plajei se organizează adeseori şi circuri şi spectacole estivale.



    Plaja Neptun


    Plaja Neptun are o lăţime medie (30-100 m) cu un nisip bun, apă curată şi multe posibilităţi de agrement şi servicii diverse. Plajă este dotată cu umbrele fixe, şi se pot închiria şezlonguri, umbrele şi alte accesorii de plajă. Marginea plajei este flancată de o mulţime de terase, restaurante etc.
    Plaja Neptun Plaja Neptun Plaja Neptun Plaja Neptun
    Plajă principală este cunoscută ca "La Steaguri" şi se continua cu plaja din Jupiter în partea de sud şi cu plaja din Olimp în partea de nord dar fără a comunica cu cea din Olimp de care este despărţită de o zonă care aparţine Guvernului României. De pe plajă "La Steaguri" se pleacă în croaziere scurte pe mare cu yole şi yachturi, şi firmele de jet-sky sunt prezente pentru amatorii de plimbări motorizate pe mare. La Hotel Doina se afla o modernă baza de tratament balnear care funcţionează tot anul, în care se fac tratamente complexe pentru prevenirea îmbătrânirii şi pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a organismului uman. Neptun are una dintre cele mai bine amenajate plaje de pe litoral, concurând cu succes cu plajele din Staţiunea Mamaia.



    Plaja Olimp


    Plajă Olimp are două caracteristici: cea din partea de sud spre Neptun este o plajă îngustă, mărginită de o faleză destul de înaltă cu apă curată şi aglomerată, cu intrarea în apă puţin pietroasa şi partea din Nord (lângă Complex Amfiteatru, Panoramic-Belvedere) mai lată dar care este fragmentata de numeroase golfuleţe artificiale.
    Plaja Olimp Plaja Olimp Plaja Olimp Plaja Olimp
    Faleza înaltă oferă o panoramă splendidă asupra Mării Negre iar plajă de la picioarele ei este aglomerată în tot timpul sezonului estival. Pe acesta plajă diverse posturi de televiziune şi o mulţime de firme comerciale îşi desfăşoară în fiecare vară emisiunile de divertisment, acţiunile promoţionale diferite show-uri, etc. Urmează o porţiune de plajă sălbatică între Olimp, 23 August şi Tuzla care nu este frecventată de turişti exceptând grupurile de nudiştii, plajă care este mai lată dar este neamenajata.



    Plaja Eforie Sud


    Plajă Eforie Sud are o lungime de aproximativ 2Km, cu lăţimi variind între 50-150 m, fiind plajă cea mai îngustă dintre toate staţiunile litoralului românesc din cauza eroziunilor accentuate care au avut loc de-a lungul timpului şi dispune de spaţii medicale de prim ajutor, spaţii de alimentaţie publică, puncte de agrement nautic.
    Plaja Eforie Sud Plaja Eforie Sud Plaja Eforie Sud Plaja Eforie Sud
    Faleza de pe plajă Eforie Sud este foarte înaltă, accesul făcându-se pe scări, iar o zonă foarte bună de plajă se găseşte pe o distanţă de 2 km în partea de nord a staţiunii. Din cauza eroziunii permanente, plajă este foarte îngustă. În următorii ani se vor înveşti bani în consolidarea falezei care este degradata în unele locuri şi în amenajarea plajei. Dezvoltarea turismului în zona Eforie a avut ca mobil amplasamentul geografic în apropierea lacului Techirghiol cunoscut pentru calităţile curative ale nămolului.











  • Mai poţi citi şi...